İSKANDİNAVYA & FİYORDLAR TURU Tur Programı
Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL → STOCKHOLM

Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde uçuştan iki buçuk saat önce buluşuyoruz. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları tarifeli seferi ile Stockholm’e gerçekleşecek uçuşumuzun ardından havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüze geçiyor ve panoramik şehir turuyla programımıza başlıyoruz. Turumuz esnasında; Fjallgatan Tepesi, ortaçağdan kalma Gamla Stan, Djurgarden parkı, belediye sarayı, 7 tiyatroyu aynı çatı altında toplamış olan Ulusal Tiyatro Binası, Borsa Binası ve Kunqsrad Parkı görülecek yerler arasındadır. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Viking Vasa Gemi müzesi turumuza (+50 Euro) katılabilirler. XVII. yy’da Vikingler tarafından yapılmış olan Vasa gemisi, 1628’de çıktığı ilk seferinde Stockholm’de alabora olup batmıştı. Deniz dibinde geçirdiği 333 yıldan sonra bu devasa savaş gemisi kurtarılmış ve dönemin tek savaş gemisi olarak müzede sergilenmeye başlanmıştır. Tur bitiminde otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



2 Gün: STOCKHOLM

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Uppsala & Sigtuna turumuza (+65 Euro) katılabilirler. Gezimizde yarı gotik yarı ortaçağ tarzını göreceğiniz, bir üniversite şehri olan Uppsala ve İsveç’in tarihte kurulan ilk kenti olan Sigtuna görülecektir. Tur bitiminde otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



3 Gün: STOCKHOLM → ÖREBRO - KARLSTAD - HAMAR

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından erken saatlerde muhteşem güzellikteki fiyordların eşliğinde Karlstad ve Örebro üzerinden Hamar’a doğru uzun bir yolculuğa çıkıyoruz. Akşam saatlerinde Hamar’a varışımızla otele transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: HAMAR → FLAM - GUDVANGEN - AURLANDSFİYORD - BALESTRAND - FØRDE TOWN

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından yol üzerinde Borgund Stave Kilisesini görecek ve Flam’a hareket edeceğiz. Flam’a varışımıza istinaden alışveriş ve kişisel aktiviteleriniz serbest zamanımız olacak. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Flam Treni (+100 Euro) ve sonrasında Fiyord Tekne (+100 Euro) turlarımıza katılabilirler. Turumuzun en can alıcı noktalarından birisi olacak olan Gudvangen ve Flam arasında bulunan Aurlandsfjyord’u arasında 2 saatlik muhteşem bir Fiyord gezisi yapacağız. İlk durağımız tarihi Balestrand. Burada birbirinden güzel resimler çekmek üzere vereceğimiz molamızın ardından Vangsnes’den Dragsvik’e geçmek üzere feribota biniyoruz. Tur sonrası otele transfer ve serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: FØRDE TOWN → SOGNEFİYORD - BERGEN

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Bergen’e hareket. Kuzey’de Fiyordlar’a doğru olan yolculuğumuza devam edip Sognefjyord manzaraları eşliğinde feribot ile Lavik’den Oppedal‘a geçiyoruz. Bergen’e varışımıza istinaden Bergen şehir merkezinde alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Tur bitiminde otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



6 Gün: BERGEN → GEILO

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Gelio’ya hareket. Voss üzerinden Bruravik, Eidfjyord, Hardenger köprüsünü de görerek ünlü kayak merkezi Geilo’ya varıyoruz. Varışımızda otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



7 Gün: GEILO → OSLO

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Oslo’ya hareket. Varışımıza istinaden yapılacak panoramik şehir turunda kraliyet sarayı, meclis binası, Nobel ödüllerinin dağıtıldığı ve dünyadaki en mükemmel yapılardan birisi olarak bilinen belediye sarayı, Ulusal Tiyatro, Oslo Katedrali, Karl Johans Caddesi, Residance müzesi göreceğimiz yerler arasındadır. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Vigeland Park & Viking Cenaze Gemileri ve Holmenkollen (+70 Euro) turlarımıza katılabilirler. Oslo’nun en büyük parkı olan Vigeland’da, Norveç’in ünlü Heykeltıraşı Gustov Vigeland’ın birbirinden özel heykellerinin ve üç bin ağaç ile on dört bin gül çalısından yüz elli değişik cinste oluşturduğu gül bahçesini görme imkânı bulacağız. Sonrasında dünyanın en iyi korunmuş Viking cenaze gemilerini ziyaret edeceğiz. Oseberg, Gokstad ve Tune adında tüm ihtişamı ile size selam eden bu gemileri görme şansı bulacağız. Vikinglerin orijinal eşyalarının da sergilendiği müzede, son teknoloji ile hazırlanmış animasyon filmi ile Vikinglerin dünyasına kısa bir yolculuğa çıkacağız. Sonrasında Oslo’nun simgesi ve Dünyaca ünlü olimpiyatların yapıldığı kayak merkezi HolmenKollen’e doğru yola devam ediyoruz. Holmenkollen’in ihtişamlı kulesine çıkacağımız gezimizde, 1893 yılında Norveçli ressam Edvard Munch tarafından yapılan Çığlık -orijinal ismiyle Skrik- tablosunun yapıldığı muhteşem manzarayı fotoğraflama imkânı bulacağız. Tur bitiminde otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.



8 Gün: OSLO → İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile günümüze başladıktan sonra serbest zaman. Ardından rehberimizin belirteceği saatte havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Pegasus Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’na varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
    • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
    • *** Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
    • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Tur programında dâhil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    • Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından firmamız sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    • Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    • Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
    • Sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için alternatif bilgiler bulunduğu durumda konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz.
    • Promosyon ve Erken Rezervasyon kampanyalı turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz.
    • Firmamız, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Firmamız, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    İptal Şartları
    https://yeditepeturizm.com.tr/tur-1092-iskandinavya-fiyordlar-turu.html
    Yeditepe Turizm ve Seyahat Acentası
    Küçüksu Cad. No:111 KYK Plazaları D Blok Kat :5 Daire 19 Ümraniye
    0216 338 1 338


    Bu çıktı 28.03.2024 19:39 tarihinde verilmiştir. Yeditepe Turizm ve Seyahat Acentası tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.